1 år efter…

I morgen er det et år siden jeg tog til Jylland for at besøge min far på hospitalet. Hvad jeg ikke viste dengang var at det ville være sidste gang jeg ville tage fra hjemmet i Rødovre og til Jylland for at besøge min far. Hvad jeg heller ikke vidste var at det ville blive starten på en ny rejse for mig som datter, kæreste, pårørende, men mest af alt som mig selv.

De efterfølgende fire dage var hårde og turbulente, med mange følelser af sorg, savn, vrede og lettelse. Jeg skriver måske et mere dybtegående post om oplevelsen og følelserne dengang på et andet tidspunkt.

Jeg gruer for ugen der kommer, da jeg allerede nu har alle minderne meget present i hovedet, og fredag er det 1 år siden min far sov ind. På trods af sorg, var det også med meget stor lettelse, at han ikke længere skulle lide.

Tidligere har jeg skrevet om hvordan min fars død endte med at give mening for mig, og det gør den i høj grad stadig. Jeg har haft et virkelig spændende, men også hårdt år. Det er virkelig hårdt ikke at kunne ringe og spørge min far når der er noget jeg er i tvivl om af praktiske ting, eller bare at tale med ham og høre hvordan det går.

De positive ting

Til gengæld har året også budt på rigtig mange positive ting. Jeg har talt rigtig meget med min mor, hvilket er dejligt at have en bedre kontakt med hende. Ikke at den har været dårlig tidligere, men det er dejligt at tale med hende 4-6 gange om ugen, og at høre hun har det godt.

Det største, og det som har haft mest fokus den sidste tid er min bog – Den er et bi-produkt af at have mistet min far, og på at få et andet perspektiv på livet. Derfor er det også fantastisk at jeg her lige inden hans et års dødsdag er blevet færdig med at skrive indholdet til den. Bogen har fokus det at være pårørende og at huske at passe på sig selv i processen.

Nye mennesker

Bogen og de ting jeg har lavet omkring bogen har bragt mig i kontakt med så mange spændende og dejlige nye mennesker. Det værdsætter jeg virkelig meget. Jeg har lavet interviews med andre pårørende og fagfolk, og talt med rigtig mange spændende mennesker, som synes min bog er vigtig. Det er virkelig en helt fantastisk følelse, både selv at have så meget energi omkring et projekt, fordi jeg ved at det er så vigtigt, men også at møde den glæde for andre for projektet.

Ændringerne

Jeg har arbejdet meget, men jeg har også ændret mig over det sidste år. Det har været et dejligt år, på trods af alle udfordringerne. Jeg sidder her i min have, på en dejlig søndag eftermiddag og skriver den her blogpost. Jeg føler mig heldig. Heldig pga. min dejlige kæreste, vores hvalp Dmax, vores familier, og alle de skønne mennesker jeg møder på min vej. Jeg udvikler mig og hjælper andre med at udvikle sig, det er en helt fantastisk følelse. Så selv om jeg gruer for den kommende uge, så ved jeg at jeg er heldig at have det som jeg har det. Jeg ved at jeg er fuld af gode ideer og forventninger til det kommende år…

Bogen

Har du lyst til at høre mere om bogen, så tag endelig fat i mig. Bogen udkommer i oktober, men kan forudbestilles til en god pris allerede nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *