5 ting der gør en mastermindgruppe GULD værd for din forretning

Diana_lund

Udgivet: 19 dec, 2020
5 ting der gør en mastermindgruppe GULD værd for din forretning

5 ting der gør en mastermindgruppe GULD værd for din forretning

Noget af det som betyder virkelig meget for mig i min forretning er min mastermindgruppe. De er med til at hjælpe mig med at holde fokus, holde mig op på de ting jeg siger jeg vil lave, og giver fantastisk feedback på min forretning. 

Der er det nedenstående citat fra Jim Rohn er fantastiske til at skabe opmærksomhed om netop det som en mastermindgruppe kan:

          “Du er gennemsnittet af de fem mennesker du bruger mest tid sammen med.”

Når man er en del af en mastermindgruppe, så deler man den kollektive viden man har personerne i  mellem, og det kan netop være guld værd for din forretning.

De 5 vigtigste ting

De tre ting som er de vigtigste, og netop er det som er med til at gøre en mastermindgruppe guld værd for dig og din forretning.

1.  De rigtige mennesker i gruppen

Det at finde de rigtige mennesker til din gruppe er vigtigt, og hvis du selv skal sammensætte en mastermindgruppe, så skal du nok gøre dig klart at det kan tage lidt tid at finde den rigtige kombination af mennesker. Det er vigtigt at i er i et mindset hvor I kan rumme hinanden, og at I ikke er alt for langt fra hinanden der hvor I er i jeres forretningsudvikling. 

 

Jeg har selv været med til at samle min gruppe, men det er også muligt at købe sig ind i grupper, både faciliterede og private. 

Nogle gange lykkes det ikke i første forsøg at samle den rigtige gruppe, eller der sker noget i folks liv som gør at de forlader gruppen. Vi har skiftet 3 medlemmer ud over det første år – Ud af 5 mennesker. Vi har til gengæld en helt fantastisk gruppe nu. 

2. Klare regler i din mastermindgruppe

En anden ting som er vigtigt for at skabe en god dynamik og få så meget så muligt ud af din mastermind gruppe er at I sætter klare regler op i gruppen fra start af. I min gruppe har vi f.eks. følgende regler:

          –> Det eneste der kan komme i vejen for vores ugentlig møde er familie

          –> What happens in Vegas, stays in Vegas

          –> Man skal være klar på både at give OG modtage konstruktiv feedback

3. Din mastermindgruppe skal have struktur

I vores gruppe har vi en helt klar struktur vi følger, eller vi forsøger at følge. Det er ikke altid det lykkes, men det er også ok, så længe vi alle er indforstået med det. Men vores struktur er som følger:

          –>Hvordan er ugen gået

          –>Hotseat

          –> Tak for i dag

Vi har lavet en struktur som hedder at vi skiftes til at være i ‘the hot-seat’. Efter runden med hvordan ugen er gået i vores business, så præsenterer den som er på deres udfordring hvorefter de andre har mulighed for at byde ind med gode råd, kritik og inputs. Vi har sat 1 time af hver gang, og det er her det med at vi ikke altid føler det kommer ind, for ofte sidder vi faktisk i op til 2 timer, fordi vi får så meget ud af det. Det er dog aftalen at det er ok at smutte efter timen er gået hvis man har andre planer.   

4. Gensidig respekt deltagerne i mellem

At have respekt for hinanden måde i måden vi taler på, men også i måden vi giver og modtager feedback på. Det er vigtigt at vi ved at de ting vi siger i gruppen ikke kommer ud til andre. 

En god idé kan også være at fortælle andre hvordan man helst vil modtage feedback for at få mest ud af den. Man når at lære hinanden at kende virkelig godt. 

5. I en mastermindgruppe er vidensdeling essentielt 

Det er vigtigt at man ikke er bange for at vidensdele i gruppen. En mastermind gruppe handler lige så meget om at give som det handler om at få. Jeg vil faktisk sige at jeg ofte får mere ud af de gange hvor jeg ikke selv er den som får sparring. Jeg ser nogle problemstillinger som jeg måske ikke selv er nået til i min forretning, hvilket hjælper mig til at tænke ‘i forvejen’

Hele verden er din legeplads

Min egen skønne gruppe er en spændende blanding, og jeg har faktisk valgt at den ikke skulle være dansk. Derfor er der i min gruppe 2 fra USA, 1 fra Canada og en som bor i Mexico.

Der er flere grunde til dette, først og fremmest for at prøve at få noget input som er lidt anderledes end det jeg normalt får i mit netværk. Dernæst fordi jeg også har en engelsk side af min forretning, hvor mit primære marked er USA. Min tanke har været at det ville give mig et bedre indblik i et marked jeg gerne ville ind på.

Så husk at tænke over hvad det er du har behov for at input til den virksomhed. Hvor er det du kan få input som kan være guld værd for dig og din forretning?

Min skønne mastermindgruppe

Her til sidst vil jeg gerne have love at præsenterer dig for min skønne gruppe og deres forretninger og projekter.

Andrew

Han er medejer i et firma som arbejder med boreudstyr – Automated Rig Technologies

Der ud over arbejder han man alt det bagvedlæggende SoMe mm i hends kones firma Soul Collective yyc

Malini

Hun har starte en fantastisk podcast op, hvor det er hendes mål at lave interviews med kvinder fra hele verden – Den hedder Gladiatrix, og du kan finde den her.

Hun har selvfølgelig interviewet mig til den, det afsnit kan du lytte til her.

Luke

Har har siden goalengineer som handler om at sætte mål, og han arbejder ud fra hans baggrund som ingeniør med det.

Marla

Hun er en meget produktiv kvinde og har flere skibe i søen. Det som specielt kunne være spændende for dig som læser er nok hendes Refocused Income.

Der udover har hun også udlejning af ferieboliger og meget andet. 

Hvis du tænker det med at have en hel gruppe at mødes med kan være lidt uoverskueligt, så kan du også overveje at finde en accountability buddy. Det kan du læse mere om i min artikel her.
Diana Nordstrøm

Du skal aldrig gå i ring på rejsen mod dit mål! 

Diana Lund Nordstrøm